اولویت با حقابه داران است. برای واگذاری، معمولاَ مصرف شرب در اولویت قرار دارد. برای بسته بندی آب معدنی، با مراجعه متقاضی به سازمان، دستورالعمل اجرایی در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
جهت تغییر نام پروانه های حفر و بهره برداری لازم است فرم درخواست مالک جدید، استهشادیه محلی، مدارک شناسایی مالک جدید و سند مالکیت (در صورت نداشتن سند مالکیت رضایت نامه مالک قبلی مبنی بر واگذاری زمین خود)، به دفاتر پستی و ICT روستایی مراجعه و مدارک و مستندات خود را ارائه داده، پس از بررسی توسط مدیر و کارشناس امور، اظهارنظر کارشناس و تأیید کمیسیون صدور پروانه نسبت به تغییرنام اقدام می گردد.برای تغییرنام افراد حقوقی می بایست آگهی تأسیس در روزنامه رسمی نیز ضمیمه مستندات باشد.
هرگاه عمق چاهی بر اثر رسوب ماسه کاهش یابد با عنایت به درخواست متقاضیان به امورهای آب و ارائه گزارش کارشناس، مجوز لایروبی صادر می شود .
متقاضیان تامین آب در مناطق آزاد، در خواست خود را مبنی بر حفر چاه به امور های آب نواحی چهار گانه ارائه داده و پس از تشکیل پرونده اولیه، اسناد مالکیت جهت اظهار نظر به دفتر حقوقی ارجاع شده و در صورت عدم وجود مشکل و پس از اختصاص آب در کمیته تخصیص منابع آب و اخذ استعلامهای مربوط و ارائه گزارش کارشناس و تائید کمیسیون صودر پروانه، نسبت به صدور پروانه حفر اقدام می شود .
در صورتیکه شخصی ، در خواست تامین آب برای مصارف خانگی، شرب و بهداشتی و باغچه به ظرفیت 25 مترمکعب در شبانه روز را داشته باشد مجوز ماده 5 صادر می شود . برای اخذ مجوز یاد شده لازم است ارباب رجوع به دفتر حفاظت و بهره براداری از منایع آب مراجعه و درخواست خود را ارائه نماید .
پس از ارائه در خواستِ متقاضی به امور های آب نواحی چهارگانه و ارائه گزارش کارشناسی توسط کارشناس امور ، پرونده به کمیسیون صدور پروانه ارجاع شده و در صورت موافقت اعضای کمیسیون ، مجوز کف شکنی صادر می شود .